Ontdek hoe ons ruim aanbod aansluitslangen en sanitaire onderdelen ook u kan helpen

CASESTUDIE

Als expert in flexibele aansluitslangen voor sanitair, verwarming, koeling, en drinkwater toepassingen, werken wij zeer vaak samen met distributeurs en producenten van waterontharders. We stelden vast dat onze klanten vaak niet volledig op de hoogte zijn van de diverse mogelijkheden die we hen kunnen bieden. Aan de hand van een recent voorbeeld lichten wij graag even toe hoe wij te werk gaan en wat ons aanbod voor u kan betekenen.

Als waterontharderverdeler koopt onze klant sinds vele jaren een reeks epdm aansluitslangen met rechte koppelingen. Deze flexibele slangen bestelt hij steeds in standaardlengtes.

De klant is tevreden. Onze flexibele slangen ontvangt hij immers binnen de 14 werkdagen na bestelling. De epdm rubber slangen zijn bovendien voldoende soepel en er is weinig tot geen uitval. De klant weet dat hij op ons kan rekenen!

Onlangs schakelde onze klant echter over naar een nieuwe reeks waterontharders. Dit leidde jammer genoeg tot een aantal moeilijkheden voor zijn installatieploegen. Door een andere plaatsing van de aansluiting alsook het kleinere formaat en gewicht van de nieuwe waterontharders, ontstonden klachten. Gelukkig namen ze onmiddellijk contact met ons op om de situatie aan te kaarten. Aan de hand van fotomateriaal en een aantal telefoongesprekken waren wij in staat om snel oplossingen te bieden die voldeden aan de technische eisen van de klant en die ook het installatiegemak voor zijn installateurs verhoogden.

Flexibele aansluitslangen op maat

Om de nieuwe waterontharders op een efficiënte manier aan te sluiten en om ook het werk van de installateurs te verlichten, bleken onze standaard afmetingen niet meer te voldoen.

In samenspraak met de klant bepaalden we de optimale lengte van de pantserslangen en werd er ook geopteerd om aan één zijde met een haakse aansluiting te werken om zo ruimte uit te sparen.

Sinds ruim 40 jaar zijn wij expert in het produceren van aansluitslangen op maat. Wenst u een flexibele slang in lengte 630mm, 1550mm, …? Geen nood, wij kunnen alle mogelijke lengten produceren vanaf 1 stuk.

Tijdens een testfase kregen de installateurs de nieuwe pantserslangen zowel in epdm alsook in de nog veel soepelere, maar wel wat duurdere, siliconevariant.

Na deze testfase besloot de klant op aandringen van zijn installateurs om definitief te kiezen voor onze silicone aansluitslangen. Tot op heden is de klant zeer tevreden met de oplossingen die wij konden aanbieden. En de installateurs gaan opnieuw met een glimlach de baan op!

Tijdens de gesprekken met de installateurs bleek ook dat ze eigenlijk niet op de hoogte waren dat Fixaflex, naast flexibele slangen, ook een ruim assortiment aan bolkranen, keerkleppen en messing onderdelen kan aanleveren.  

Zo kwamen we uiteindelijk tot de creatie van drie verschillende installatiekits voor deze klant  waarin alle nodige componenten in één verpakking worden aangeleverd. Minder werk voor het magazijn van de klant en minder werk voor zijn installateurs. Een echte win-win situatie!

Heeft u opmerkingen of problemen bij het gebruik van onze producten? Contacteer ons dan zeker! We gaan graag het gesprek aan en bekijken met alle plezier of we een betere oplossing kunnen bieden.

-

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf up to date.