Plutone PF pompslangen

Casestudie

Als Europese producent in aansluitslangen zijn wij voornamelijk gespecialiseerd in de productie van flexibele slangen voor sanitair, HVAC, verwarming en drinkwater. Echter hebben wij ook ruim 40 jaar ervaring in het uitwerken van maatwerkprojecten. Onze corebusiness is uiteindelijk het produceren van kwaliteitsvolle aansluitslangen voor transport van water.  

Zo’n twee jaar geleden kwamen we in contact met een industriële producent van waterpompen. Deze industriële klant bestelt af en toe flexibele aansluitslangen voor sanitaire toepassingen. Ze waren echter al even op zoek naar een partnerleverancier voor de uitwerking van een productielijn premium pompslangen.

In de industrie van waterpompen blijkt er heel wat discussie over de uiteenlopende kwaliteit van diverse soorten darmaansluitingen. Dergelijke aansluitingen spelen immers een grote rol in het efficiënt werken van de waterpomp. De voornaamste klachten zijn aanzuigproblemen. Wist je dat 90% van dergelijke klachten jammer genoeg te wijten is aan de pompslangen en niet aan een mechanisch probleem van de pomp?

Wat zijn dan de meest voorkomende problemen?
In eerste instantie zijn heel wat darmaansluitingen stug, ze kunnen niet voldoende buigen en maken een knik. Bovendien zijn er ook heel wat zuig- en persslangen zonder of met beperkte versterking. In beide gevallen klappen de slangen vanwege onderdruk toe, kan de pomp haar zuigkracht niet behalen en ontstaan er problemen.

De oplossing? Een premium slang met extra versterking – Plutone PF slangen

Bij gebruik van slangen met waterpompen zijn duurzaamheid, kwaliteit en lange levensduur van groot belang. Daarom hamerde onze industriële klant op premium kwalitatieve aansluitslangen en gingen we samen op zoek naar een oplossing.

Tijdens onze zoektocht naar een geschikte rubbersoort met versterking kwamen we uiteindelijk terecht bij een Europese fabrikant. Deze produceert hoogstaande rubbersoorten met versterking én met een spiraal.

Plutone PF is een industriële flexibele slang gemaakt uit TPE-S hygiënische rubber met stalen spiraal en polyester versterking. Deze rubbersoort heeft een uitstekende weerstand tegen ozon, veroudering, uv-stralen en weersomstandigheden. Bovendien is de slang ook smaakloos en geurloos.

Na verschillende testfasen kozen we uiteindelijk om verder te werken met Plutone PF. Plutone PF rubber is immers zeer goed bestand tegen onderdruk en bijgevolg ideaal als zuig- en persslang voor het aansluiten van een waterpomp.

Tot op heden zijn zowel wij als onze industriële klant zeer tevreden met het nieuw assortiment. Onze Plutone PF pompslangen zijn ideaal voor het aansluiten van regenwaterpompen, grondwaterpompen, waterpompen, enzovoort. Deze pompslangen zijn van premium kwaliteit en onze industriële pompfabrikanten en hun distributeurs ontvangen bijgevolg geen verontrustende klachten meer.

 

Heb je een gelijkaardig project of ben je op zoek naar zeer kwalitatieve zuig- en persslangen?

Aarzel niet en contacteer ons, wij helpen u graag en gaan op zoek naar de ideale oplossing!
-

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf up to date.